BASISONDERWIJS OVERZICHT VRIJE PLAATSEN 2017-2018

Selecteer een leerjaar:  
Selecteer een gemeente:
Toon enkel scholen met vrije plaatsen:

Wilt u een broer of zus inschrijven? Of een kind van personeel? Hier vindt u een overzicht van de vrije plaatsen per school en per leerjaar.

De school berekent haar totale capaciteit (=maximum aantal leerlingen per geboortejaar of leerjaar). Dan verdeelt de school de plaatsen in voorrangsgroepen. De kinderen die al ingeschreven zijn, krijgen een plaats in de juiste voorrangsgroep. De rest van de plaatsen zijn de vrije plaatsen (per voorrangsgroep).

Er zijn GOK-plaatsen (35% van de totale capaciteit van het leerjaar) en niet–GOK-plaatsen (65% van de totale capaciteit van het leerjaar).

Sommige niet–GOK-plaatsen zijn specifiek voor leerlingen met minstens 1 ouder die voldoende Nederlands spreekt (55% van de totale capaciteit van het leerjaar). GOK-leerlingen met minstens 1 ouder die voldoende Nederlands spreekt, krijgen ook voorrang Nederlands, maar tellen niet mee in de 55%.

Op 22 december 2016 vindt u hier het overzicht van de vrije plaatsen per voorrangsgroepen na de inschrijvingen van broers en zussen en kinderen van personeel.

Er zijn geen resultaten gevonden